5 راه تمرکز کردن
5 راه تمرکز کردن
تمرکز کردن یکی از مهارت هایی است که هر فردی در مواقع و حالت های مختلف به آن نیاز دارد . یکی از مشکلاتی که شاید خیلی از افراد با آن روبه رو شده باشند عدم تمرکز است و اینکه در مواقع حساس نمی توانند به خوبی تمرکز کنند و تصمیم درست را بگیرند . ما در اینجا 5 راه تمرکز کردن را بیان میکنیم اما قبل از اینکه این 5 راه تمرکز کردن را بیان کنیم نیاز است اهمیت و ضرورت تمرکز کردن را بدانید.
با ما در این مطلب از سایت آموزشی مهندس راحله نیکپور همراه باشید .
ضرورت تمرکز کردن
تمرکز از جهات مختلف دارای اهمیت است از جنبه هایی همچون : کاهش اشتباهات ، کاهش ریسک در انجام کار ها و جلوگیری از هدر رفتن زمان و … که در این مطلب به موارد کاربردی در زندگی اشاره می شود . شما در مواقع مختلف همچو موقعیت های حساس زندگی نیاز به تصمیم های به موقع و درست دارید ، در اینجا اگر نتوانید تمرکز کنید و تصمیم درست بگیرید دچار اشتباه های بزرگی می شوید و ممکن است عواقب جبران ناپذیری داشته باشد.
در مواقعی مثل انتخاب رشته تحصیلی و یا انتخاب رشته کنکور یا در موقعیت انتخاب شغل که جزو انتخاب های مهم زندگی به حساب می آیند باید تمرکز بالایی داشته باشید تا بهترین انتخاب را داشته باشید در غیر این صورت بعد ها دچار مشکل و پشیمانی می شوید .
راه های تمرکز کردن
1.ذهن خود را مرتب کنید
بعضی اوقات احساس میکنیم لیست کارها یا بحرانهای شخصی ما بیش از حد احساس ناخشنودی ایجاد کرده و احساس میکنیم خودمان قادر به تمرکز روی هیچ چیز دیگری نیستیم. گذراندن وظایف و اولویت بندی آنها میتواند مفید باشد. مواردی وجود دارد که میتوانید برای یک روز دیگر به تعویق بیاندازید یا به شخص دیگری واگذار کنید.
2.برنامه ریزی داشته باشید
یک لیست داشته باشید و تمام کارهایی که باید انجام بدهید را بنویسید. زمان انجام آنها را هم مشخص کنید. با توجه به میزان زمانی که در اختیار دارید کارهای خود را تقسیم کنید. سر خود را آنقدر شلوغ نکنید که انجام دادن تمام کارهای لیستتان غیرممکن شود و استرس بگیرید. در مطلب های بعد از سایت آموزشی مهندس راحله نیکپور می توانید در مورد چک لیست یا to do list مطالب مفیدی را بیاموزید .
3.عوامل حواس پرتی را به حداقل برسانید
بیاید این روش افزایش تمرکز را بایک مثال جا بیندازیم. مثلا اگر موقع کار کردن مدام حواستان با پیامها یا شبکههای اجتماعی پرت میشود پس تلفن همراه خود را خاموش کنید و آن را جایی دور از دسترس مثلا در اتاق دیگری بگذارید. به این شکل برای چک کردن شبکههای اجتماعی خود باید هفت خوان رستم را رد کنید که امکان این که کلا بیخیال آن شوید و به کارتان برسید بیشتر است.
4.سوخت رسانی به بدن
ترکیب وحشتناک گرسنگی و خشم یکی از موانع تمرکز است. بنابراین، برای افزایش تمرکز روی کار باید از افت قند خون جلوگیری کنید. وعدههای غذایی را به تاخیر نیاندازید یا حذف نکنید. سعی کنید پروتئین بدون چربی، کربوهیدراتهای پیچیده و چربیهای سالم را به صورت متعادل مصرف کنید تا انرژیتان حفظ شود. اگر بین وعدههای غذایی گرسنه میشوید، میوه، سبزیجات، آجیل یا دانههای تازه بخورید و حتماً با آب فراوان بدنتان را هیدراته نگه دارید.
5.خواب کافی
بر کسی پوشیده نیست که اکثر مردم امروزی کمبود خواب دارند. در حالی که چند شب کم خوابی مشکلی ایجاد نمیکند، اما فقدان خواب کافی در بیشتر شبهای هفته میتواند بر حافظه کوتاهمدت و بلندمدت و همچنین توانایی تمرکز تأثیر منفی بگذارد. مقدار توصیه شده خواب برای بزرگسالان ۱۸ تا ۶۰ ساله ۷ ساعت یا بیشتر در شب است.
برای رزرو تایم مشاوره و کوچ فردی می توانید با ما در ارتباط باشید . به روز ترین مطالب و اطلاعات را میتوانید از صفحه اصلی سایت آموزشی مهندس راحله نیکپور مطالعه کنید.
دیدگاهتان را بنویسید