3 راه اصلی کنترل خشم
3 راه اصلی کنترل خشم
امروزه کنترل خشم یکی از مهارت هایی است که هر فردی لازم است بداند تا با استفاده از آن مهارت از خود در برابر موقعیت هایی که خشمگین است مراقبت کند . ما در این مطلب از سایت آموزشی مهندس راحله نیکپور 3 راه اصلی کنترل خشم را بیان می کنیم که با استفاده از آن شما در موقعیت های مختلف از خود مراقبت کنید .
خشم چیست ؟
ما قبل از اینکه بدانیم راه های اصلی کنترل خشم چیست و برای کنترل خشم چه مهارت هایی باید داشته باشیم لازم است که بدانیم خشم چیست ؟
خشم حالتی عاطفی و احساسی طبیعی است که همه انسانها با درجات مختلفی آنرا در زندگی خود تجربه می کنند؛ بنابراین خشم حالت برانگیختگی و هیجان شدید در موقع رویارویی با محرک های نامطلوب محیطی است؛ احساسی که همه و در هر سنی آنرا تجربه می کنند.
پس ما یاد گرفتیم و دانستیم که خشم یک احساس طبیعی است پس نگران آن نباشید چون ما راه های کنترل این احساس را به شما آموزش می دهیم .
عوامل ایجاد خشم
دو عامل وجود دارد که میتواند یک فرد را دچار خشم کند ، مورد اول عوامل درونی و مورد دوم عوامل بیرونی . ما در اینجا به بررسی این دو عامل می پردازیم.
1.عوامل درونی
این عوامل شامل مواردی است که فرد در به وجود آمدن آنها نقشی نداشته همانند خاطره ها ، افکار ، عقیده ها و حوادث و … . گاهی وقت ها ممکن است فرد با یادآوری یک خاطره بد که هیچ نقشی در به وجود آمدن آن داشته باشد خشمگین شود. این نوع خشم از نوع درونی است .
2عوامل بیرونی
این نوع از خشم در بیرون از ذهن و در اطراف اتفاق می افتد و باعث ایجاد خشم می شود و محیط و اطرافیان بیش تر از خود ما در به وجود آمدن آنها نقش دارند همانند رخ دادن اتفاقات بد و انسان های اطرافمان .
راه کار های کنترل خشم
1. ترک موقعیت
یکی از مهم ترین مواردی که جزو راه کار های کنترل خشم است و می تواند شما را در هنگام خشمگین شدن کمک کند ترک کردن موقعیتی است که باعث ایجاد خشم در شما شده است . شما با ترک کردن موقعیت به خود فرصت فکر کردن بیشتر را می دهید و میتوانید به اتفاق های بعدی فکر کنید و تصمیم درست را بگیرید .
شما نمی توانید موقعیت را بطور کامل ترک کنید ، ولی میتوانید برای چند دقیقه ای از موقعیت خارج شده، هوایی تازه کنید ، قدمی بزنید، در صورت امکان آب نوشیده و آنگاه به موقعیت باز گردید.
بطور کلی تکنیک های رفتاری کوتاه مدت کنترل هیجانها را میتوان به ساختاری مثل چراغ راهنمایی شبیه سازی نمود و آنرا تکنیک چراغ راهنما نامید. این روش گامهای لازم برای كنترل و مهار احساسها را به گونه برجسته نشان می دهد.
2.تخلیه انرژی
تخلیه انرژی به انسان فرصت فکر کردن را می دهد تا بتواند با منبع خشم مقابله کند. هنگامی که خشم بر ما چیره می شود، خالی کردن انرژی از طریق پرداختن به فعالیت های جسمی یا خلاق، موثر و اثرگذار است.
فایده تخلیه خشم این است که میتوان در وضعیت ذهنی آرام، مشکل خشم برانگیز خود را حل کرد و تصمیمات بهتری بگیریم .تخلیه انرژی به عنوان یک مهارت مقابله با خشم است که میتواند کمک زیادی به شما بکند .
3.ورزش کنید
ورزش یکی از مواردی است که شما میتوانید با استفاده از آن تا حد زیادی از خشم خود بکاهید . شما در حین خشم میتوانید با پیاده روی و یا دویدن خشم خود را کنترل کنید . و می توانید با ورزش کردن ذهن خود را آماده کنید که بتوانید خشم خود را کنترل کنید .
برای کنترل خشم راه های زیادی وجود دارد که در مطلب های آینده به آن می پردازیم . شما میتوانید برای پرسیدن سوالات خود با مشاورین ما در سایت آموزشی مهندس راحله نیک پور در ارتباط باشید .
دیدگاهتان را بنویسید