استارتاپ چیست
استارتاپ چیست
استارتاپها سازمانهای نوپا و تازهتاسیسی هستند که یک محصول یا خدمات جدید را توسعه داده و آن را به شکلی در بازار عرضه میکنند که هیچکس نتواند در مقابل آن مقاومت کرده و حتما از آن محصول یا خدمات استفاده کند و البته، آن محصول یا خدمات برای افراد جامعه قابل جایگزینی نباشد و از ایدهای اولیه شروع شده و به موفقیت و رشد بالایی میرسد.
استارتاپ چیست استیو بلَنک
استیو بلَنک (Steve Blank) یکی از بهترین تعریف استارت اپ را ارائه کرده:
استارتاپ سازمانی موقتی است که برای جستوجوی یک مدل کسب و کار تکرارپذیر و مقیاسپذیر شکل گرفتهاست.
تکرارپذیر: یعنی اینکه آن مدل کسبوکار که با هدف درآمدزایی ایجاد شده را بتوان بارها و بارها تکرار کرد. یعنی بتوان محصول یا خدمت را تولید انبوه کرد.
مقیاس پذیر: یعنی اینکه بتوان آن کسب و کار را در آینده با کمترین نیاز به افزایش در منابع مالی و انسانی و … بسیار رشد داد.
تکرارپذیری و مقیاس پذیری یککسبوکار، امکان رشد را فراهم میکند. بنابراین، هدف یک استارت اپ، رشد سریع است.
تعریف استارتاپ چیست از نگاه اریک ریس
ستارتاپ، نهادی انسانی است که طراحی شده تا محصول یا خدمت جدیدی را در شرایط عدمقطعیت بسیار زیاد عرضه کند.
تعریف استارتاپ چیست توسط مرکز کسب و کارهای کوچک آمریکا (USSBA)
مرکز کسب و کارهای کوچک آمریکا یا USSBA استارتاپها را کسب و کارهایی در نظر میگیرد که دو ویژگی دارند. نخست اینکه معمولاً حول محور تکنولوژی شکل گرفتهاند و دیگر اینکه پتانسیل رشد بالایی دارند.
این مرکز تأکید میکند که پتانسیل رشد بالا باعث میشود که استارتاپها دغدغهی تأمین مالی هم داشته باشند و بیشتر از کسب و کارهای کوچک غیراستارتاپی به دنبال جذب پول باشند. چون بنیانگذاران آنها معمولاً بر این باورند که با جذب سرمایه میتوانند به سرعت سهم بیشتری از بازار بالقوهی خود را به دست بیاورند و در اختیار بگیرند.
معادل فارسی استارتاپ چیست
در برخی وبسایتها چنین ذکر شده که فرهنگستان زبان و ادب فارسی واژهی کارآغازیان را به عنوان معادل فارسی برگزیده است. اما فرهنگستان چنین ادعایی را تکذیب کرده است .
یکی از بهترین گزینهها برای توصیف شرکتهای استارت آپی، اصطلاح شرکت نوپا است.. تعبیری که در ترجمهی عنوان برخی از کتابهای مربوط به استارت آپ نیز بهکار رفته است.
انواع استارتاپ
گاهی استارتاپ ها را براساس حوزه فعالیت تقسیمبندی میکنند. گاهی معیار معماری استارت آپها است و سعی بر این دارند که هر استارت آپ را بر اساس جایگاههای مختلف آنها در طیفهای مختلف طبقهبندی کنند و مورد تحلیل قرار بدهند.
طبیعتاً انتخاب دسته بندی مناسب استارت آپها، براساس هدف و انتظار شماست .
انواع مختلف استارتاپ ها
به گفته استیو بلنک، کارآفرین معتبر سیلیکونولی، ۶ نوع مختلف استارت آپ وجود دارد:
استارتاپ های مبتنی بر زندگی
این نوع از استارتاپ توسط خود کارآفرینان ایجاد شده و براساس آن مشاغل و افرادی که علاقهمند به کار خود هستند بهصورت آزادانه فعالیت میکنند.
استارتاپ های مشاغل کوچک
جامعه و هدفهای بزرگ را مورد نظر خود قرار نمیدهند و تنها به دنبال دستیافتن به تامین راحتی و رفاه مالی برای خانواده خود هستند. نمونه : سالنهای آرایشگری، فروشگاههای موادغذایی، نانواییها و…
استارتاپ های گسترش پذیر
این نوع از استارتاپها توسط کارآفرینانی تاسیس شده است که از ابتدای کار معتقدند میتوانند جهان را با ایده ی کسب و کار خود تغییر دهند.
مراحل راهاندازی استارت آپ
1-تهیه برنامه زمان بندی کامل
2-کنترل پروژه
3-انجام پیگیری ها
4-ارایه گزارشات زمانی و هزینه ای بهمراه تحلیل های مربوطه تا بتوان در زمان مورد نظر و منطبق بر بودجه تعیین شده و با کیفیت مطلوب کسب و کار را آماده بهره برداری نمود.
5-بودجه ریزی و کنترل بودجه و ارایه گزارشات تحلیلی مربوطه
مطلب مقاله ی کوچینگ برای کار آفرینان تکمیل کننده این مقاله است .برای اطلاعات بیشتر میتوانید به مقاله ی کوچینگ برای کارآفرینان مراجعه کنید
دیدگاهتان را بنویسید